Translate

2013. július 8., hétfő

Aránytalan testalkat? Tökéletes!

Persze, arra tökéletes, hogy megtanulj számolni, rajzolni, tervezni, mérni... Szóval nagyon sok mindenre! Épp ez a jó. Az emberi arányokra megvannak a bevált mértékek, de egy Barbie, az kérem már kihívás. Ha átlesel a bevásárlóközpont játékos polcainak Barbie feliratú részlegére (jajj, csak meg ne lássák) és  jól látsz szemüveg nélkül is, mindjárt lesz smink, és műtét nélkül akkora manga szemed, amit még Bunny, a holdtündér is megirigyel. Mert egy-egy baba mellett csak a rájuk való ruha ára a vérnyomásemelőbb. Szóval, visszatuszkolod a szemeid az üregükbe, (miután alapkiképzést kaptak a F.P. játék árak láttán, és ez a sokk sok lett nekik) és megállapítod magadban a következőket:
1; De jó, hogy nincs lányod
2; De jó, hogy a lányod sosem kap Barbie babát
3; Mi a fene kerül ennyibe ezen a pár darabka rongyban??
 Hát kérem, itt van a kutya elásva! Maga a rááldozott anyag költsége, valamint az elkészítés javarészt hanyagolható, jómagam egy "Ken" pólót negyed óra alatt megvarrok, (és ebben a matricázás is benne van) viszont amit megfizetsz, az a márka (igazi a Matteltől) valamint a design  Na igen, akkor magyarul: a forma. Komolyan, legközelebb nézz meg úgy egy dobozos Barbie-t, hogy nem azzal fogod kézbe: FÚÚÚJ, ez mennyire NEM EMBERI!! Hanem, vedd fel, és nézd meg azt a ruhát, ami rajta van. Ici-pici szűkítő varrások, hasonlóan kicsi szegések, és minden egyes darab ujja tökéletesen illeszkedik, mint ahogy az emberekre mért  ruházat.
És, meg lehet döbbenni  ezek a nem emberi arányok is ruházhatóak, mérhetőek, és tervezhetőek. Vannak ebben a témában igazi profik, én személy szerint most tartok ott, ahol kezdetét veszi a közönség érdeklődése: Nekem is kell, vállalsz rendelésre? És akkor érzed, hogy ez az! Valami olyat csinálsz, ami jó, és még el is ismerik. Persze nem ebből fogok megélni, de sokkal jobb minőségben készítek el maradékokból Barbie ruhát, mint amit a boltban lehet kapni. Csak az a fránya tépőzár... De ez egy másik téma.
Tehát a pontokra visszatérve, menjünk a ketteshez. A lányod előbb-utóbb találkozni fog a Barbie-val, ha máshol nem, az oviban szinte biztos. És lehet, hogy ő is akar egyet. Ha eddig ellenálltál, kövesd ezt a blogot, mert reményeim szerint olyan tippeket adok, amivel felfedezheted magadban a kreatív anyut, és akár a gyerekkel együtt is alkothatok a "szörnyű" babának. Még a végén jó szórakozás lesz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése